Welkom op de klassenpagina van groep 6!!

Groep 6 schooljaar 2018-2019

Deze groep van 32 kinderen heeft 16 jongens en 16 meisjes, 2 juffen: Juf Kirsten en Juf Silvia.

Kanjertraining is een belangrijk onderdeel in ons lesprogramma:

Klassenouders voor groep 6

De moeder van Bruce (Brenda) en de moeder van ZoŽ (Monique) zijn dit jaar de klassen-ouders van onze groep. Zij hadden zich na een oproep van de leerkrachten aangemeld. Zij kunnen zelf helpen of/en andere ouders vragen om te helpen bij excursies, verjaardagen, uitjes of andere zaken die voor de groep georganiseerd moeten worden.

De maand september.

Elke week krijgen de kinderen een weektaak met wisselende opdrachten. Ze moeten zelf hun gemaakte werk aankruisen op de lijst.

We zijn begonnen met techniekweken: maak in een groepje van 4 kinderen een knikkerbaan van papier: we letten op samenwerking, stevigheid en goed idee.
Op de informatieavond konden de kinderen de knikkerbanen laten zien aan hun ouders.

En zie hier het resultaat van de techniekweek!

Schoolreisje op donderdag 20 september:
We zijn met de groepen 3 t/m 7 naar attractiepark Duinrell in Wassenaar.
We hadden mooi weer en hebben een gezellige dag gehad.

Week van de pauze hap: 24 t/m 28 september

Elke ochtend een gezonde pauze hap: hoe lekker en leuk is het om te kiezen voor gezonde tussendoortjes!
Op dinsdag , woensdag en donderdag krijgen de kinderen op school een verantwoorde pauze hap aangeboden en op vrijdag is er een opdracht rond een zelf meegenomen gezond tussendoortje.

Bezoek aan de bibliotheek 25 september

Vanmiddag hebben we een bezoek gebracht aan de bibliotheek. De kinderen mochten oefenen om goed te kunnen voorlezen: dat gaan ze doen aan de kleuters van onze school.
Binnenkort gaan we daar een programma voor maken en mogen de kinderen in 2-tallen gaan voorlezen.
Voor meer foto's van deze middag: ga naar fotoalbums groep 6.

De maand oktober

We zijn begonnen met de KBW: op woensdag 3 oktober was de opening met een leuk Zweeds Ren Spel op het schoolplein: zoek de vriendjes bij elkaar.

"Ik val..." tekenopdracht

Draaikolk-spinnenweb: spin van kastanje