Groep 5 schooljaar 2019-2020

***********************************************
Welkom op de pagina van groep 5

Wat leuk dat jullie een kijkje nemen op onze pagina. In groep 5 werken juf Annemarie en juf Silvia.
Juf Silvia werkt op maandag en dinsdag. Juf Annemarie werkt op woensdag, donderdag en vrijdag.
We zijn een gezellige groep van 31 kinderen. We gaan er een leuk en leerzaam schooljaar van maken. Op deze pagina schrijven we wat we allemaal leren en ondernemen dit jaar.
Heel veel leesplezier!

Vergeet ook niet soms een kijkje te nemen in onze fotoalbums!

*********************************************

Augustus:

Start van het schooljaar!

******************************************
September:

Schoolreisje naar Linnaueshof.

Oktober:

Workshop Theater met een boek (via bibliotheek).
In het kader van de Kinderboekenweek gingen de kinderen aan de slag met een dramadocente.
Het boek "Niemand houdt Don Carlo tegen"was de inspiratie voor deze leuke les..

Thema Hoogkarspel 700

Vanwege het geweldige feit dat ons mooie dorp 700 jaar bestaat, hebben we t/m de herfstvakantie gewerkt over onze mooie woonplaats Hoogkarspel. De kinderen hebben als eindopdracht in 2-tallen gewerkt aan een folder voor nieuwkomers: wat moeten zij zeker weten als zij hier komen wonen.

November:

In november zijn we gestart met een workshop striptekenen. Onder leiding van striptekenaar Paul Stoel gaan de kinderen 5 maandagen een uurtje aan de slag met hem.

En natuurlijk kijken we in de klas naar het Sinterklaasjournaal!

Vrijdag 29 november zijn we naar het Pietendorp in Enkhuizen geweest.

Voor foto's : zie fotoalbum Pietendorp.

December

Sinds eind oktober doet onze groep elke week een GOTD: op vrijdag krijgen ze een raadsel en op maandag kijken we naar de oplossing, De kinderen kunnen met hun ouders in het weekeinde naar de oplossing speuren en dan op maandag zien of ze het goede antwoord hebben gevonden.

5 december bezoek Sint en Pieten op school.

De kinderen mochten met de schatkamer-piet mee om zelf een cadeautje uit te zoeken.
Daarna kwamen Sinterklaas en zijn Pieten in de klas.

Voor foto's zie de 2 fotoalbums 5 december

Voor foto's van onze kerstviering zie fotoalbum 20 december