*****************************************************
Hoi allemaal! Welkom op de groepspagina van groep 3!

Yes! Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Wat leuk dat jullie komen kijken op de pagina van onze groep. Op deze pagina vertellen wij wat we allemaal doen in groep 3. Ook plaatsen we af en toe bijzonderheden. Neem je ook een kijkje in de fotoalbums op de site? Daar zullen we alle foto's plaatsen.
Veel kijk- en leesplezier!

In groep 3 leren we lezen, schrijven en rekenen. Ook leren we Engels, regels van het verkeer, liedjes zingen, tekenen, knutselen en met elkaar spelen. Hieronder wat informatie over hoe en wat we leren.

Lezen en schrijven
In groep 3 leren we lezen met behulp van Veilig leren lezen. In het eerste half jaar leren we alle letters en tijdens het tweede half jaar gaan we steeds meer woorden en zinnen lezen. Tot we aan het eind van groep 3 allemaal een boek en een verhaal kunnen lezen. Elke keer als we een nieuwe letter leren lezen leren wij hem ook meteen schrijven. Dit doen we in ons schrijfschrift.

Rekenen

Met rekenen leren we dit jaar veel nieuwe dingen. We leren bijvoorbeeld tellen, optellen, aftrekken en de uren op de klok kijken.

Engels
Twee keer in de week oefenen we in groep 3 Engels. Dit doen we met de hulp van Smiley Tiger, we zingen, spreken en luisteren naar Engels. In de klas hebben we ook een Engels hoekje, daar staan Engelse boekjes.

Kanjertraining
We hebben in groep 3 Kanjertraining. Hierbij leren we hoe we met elkaar om moeten gaan en leren wij hoe we te vertrouwen zijn. We oefenen dit door middel van verhalen, spelletjes en rollenspel.

Activiteiten 2017/2018

We duiken het nieuwe schooljaar in!

November 2017
In november waren we welkom in de Witte Schuur voor een herfst excursie. We hebben veel gezien en veel geleerd. Hieronder twee foto's van die ochtend.

Ook gingen we in november naar Pietendorp in Enkhuizen. Wat hebben we genoten van al die pieten, spelletjes en pepernoten!

December 2017
Sinterklaas kwam gezellig langs in onze klas. We hebben een leuke dag gehad en we kregen ook nog een cadeautje!

Januari 2018
Letterfeest! Alle kinderen hebben alle letters geleerd dus was het tijd voor een echt letterfeest!

Maart 2018

In maart waren we welkom voor een lente excursie in het Streekhof. Het weer leek nog meer op de herfst maar we hebben al veel knopjes en blaadjes gezien die gaan groeien. Het was een koude maar leuke, interessante excursie.

Handige data:
12 september: schoolreisje
21 oktober: herfstvakantie 1 week
23 december: kerstvakantie 2 weken
24 februari: voorjaarsvakantie
30 maart: paasweekend
27 mei: Koningsdag & meivakantie 1 week
10 mei: hemelvaartweekend
18 juni: junivakantie 1 week
20 juli: laatste schooldag & 6 weken vakantie!

Groetjes juf Rosalie en juf Anna