*****************************************************
Hoi allemaal! Welkom op de groepspagina van groep 3!

Yes! Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Wat leuk dat jullie komen kijken op de pagina van onze groep. Op deze pagina vertellen wij wat we allemaal doen in groep 3. Ook plaatsen we af en toe bijzonderheden. Neem je ook een kijkje in de fotoalbums op de site? Daar zullen we alle foto's plaatsen.
Veel kijk- en leesplezier!

In groep 3 leren we lezen, schrijven en rekenen. Ook leren we Engels, regels van het verkeer, liedjes zingen, tekenen, knutselen en met elkaar spelen. Hieronder wat informatie over hoe en wat we leren.

Lezen en schrijven
In groep 3 leren we lezen met behulp van Veilig leren lezen. In het eerste half jaar leren we alle letters en tijdens het tweede half jaar gaan we steeds meer woorden en zinnen lezen. Tot we aan het eind van groep 3 allemaal een boek en een verhaal kunnen lezen. Elke keer als we een nieuwe letter leren lezen leren wij hem ook meteen schrijven. Dit doen we in ons schrijfschrift.

Rekenen

Met rekenen leren we dit jaar veel nieuwe dingen. We leren bijvoorbeeld tellen, optellen, aftrekken en de uren op de klok kijken.

Engels
Twee keer in de week oefenen we in groep 3 Engels. Dit doen we met de hulp van Smiley Tiger, we zingen, spreken en luisteren naar Engels. In de klas hebben we ook een Engels hoekje, daar staan Engelse boekjes.

Kanjertraining
We hebben in groep 3 Kanjertraining. Hierbij leren we hoe we met elkaar om moeten gaan en leren wij hoe we te vertrouwen zijn. We oefenen dit door middel van verhalen, spelletjes en rollenspel.

Activiteiten 2018/2019

maart 2019

Handige data:
28 feb tot 4 maart rapport gesprekken
4 maart mad science
21 maart studiedag
26 en 28 maart open dagen
18 april paasviering
19 april en 22 april vrij
26 april koningsdag
29 t/m 5 mei meivakantie
9 mei sportdag continurooster
13 mei schoolfotograaf
30 en 31 mei vrij

schoolreis Duinrell!

Juf Anna is met verlof!

Afgelopen dinsdag 27 november was de voorlopig laatste werkdag van juf Anna. We wilde haar nog even extra verwennen dus hebben we een babyshower gehouden. De kinderen en juf mochten 5 verschillende spelletjes doen. Een geboortekaartje ontwerpen en hierbij de naam van de baby bedenken. Er was een poepluierrace in de kleutergymzaal. We hebben babyfruithapjes geproefd. Er was buiten een kinderwagenrace en wie kan het snelste een baby verschonen?!

Juf Anna deelde ook nog wat lekkers uit en na heel veel knuffels en lieve woorden is ze nu dan lekker met verlof. We wensen juf Anna veel rust en straks een hele fijne kraamtijd.

letterfeest!

Afgelopen 5 februari hebben we in groep 3 een feestje gevierd. Niet zomaar een feestje maar een letterfeestje! De kinderen hebben alle letters geleerd en daar zijn wij enorm trots op. Daarom hebben we de kinderen verrast met een speurtocht met ouders, wat lekkers en een echt letterdiploma. Nu kunnen we alles lezen! Daar gaan we de komende tijd ook flink gebruik van maken.

Groetjes juf Rosalie en juf Anna